Obalka Deštivé dny
Tištěná kniha
  ISBN 978-80-87053-95-9
EAN 9788087053959
Edice Divadelní edice , svazek 6
Překlad z angličtiny Pavel Dominik
Původní název: A Steady Rain
74 stran , 120x200 mm , brožovaná
Vydání 1. , vyšlo 01.04.2014
Doporučená cena 149 Kč
Titul rozebrán
 
Ukázky
  Doslov (David Koranda)
 

Keith Huff
Deštivé dny

Drama Deštivé dny amerického autora Keitha Huffa přináší strhující příběh dvou chicagských policistů plný násilí, šokujících historek, ale i lásky a obětování. Denny a Joey se znají od malička a dnes spolu jezdí v hlídkovém autě. Zatímco Denny má ženu, děti i dům, Joey je sám, má problémy s pitím a Denny a jeho rodina tvoří jeho poslední životní oporu. Dramatické události začnou, když Dennymu někdo přes okno rozstřílí televizi a střepy zraní jeho syna. Ukáže se, že jde o pomstu gangstera majícího s Dennym nevyřízené účty.
Denny začne pátrat na vlastní pěst a víc a víc propadá pomstychtivosti a snaze za každou cenu udržet svůj životní standard. Jeho manželka hledá porozumění u Joea, který zjistí, že ji miluje. Události nabírají tempo a konec přátelství a snad i životů obou přátel se zdá být neodvratný. Jeden z nich se však rozhodne obětovat se pro ty, které má rád... Deštivé dny měly českou premiéru v Divadle Ungelt v listopadu 2012 v režii Janusze Klimszi s Davidem Švehlíkem a Richardem Krajčem, který za roli Dennyho získal Cenu Thálie za rok 2012.

  

O autorovi:

Americký dramatik a scenárista Keith Huff je absolventem scenáristiky na Iowské universitě a stálým dramatikem hereckého divadla Chicago Dramatists. Na jevištích amerických divadel se objevily jeho hry Detektivova žena (The Detective’s Wife), Pronásledovani štěstím (Pursued By Happiness), Ptáče a pan Banks (The Bird and Mr. Banks) a Velké jezero, velké město (Big Lake Big City). Největší úspěch zaznamenalo jeho drama Deštivé dny (A Steady Rain), uváděné prakticky po celém světě. Významná je také jeho spolupráce na kritikou oceňovaných televizních seriálech, např. Why We Fight, Mad Men a House of Cards.